www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
Slaapproblemen Kind en mobiele telefoon

Kind en mobiele telefoon.Kinderen en mobiele telefoons

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook kinderen maken er veel gebruik van, waaronder zeer jonge kinderen. Ouders vinden het vaak prettig als een kind hen kan bereiken wanneer dat nodig is en omgekeerd, maar toch is er wel reden om voorzichtig te zijn. Hoewel de Nederlandse regering en de Gezondheidsraad stellen dat mobiel bellen waarschijnlijk geen gevaar voor de gezondheid oplevert, komen er steeds meer signalen dat er risico’s zijn. Zo bevatten onderzoeken van de Zweed Hardell duidelijke aanwijzingen dat langdurig en intensief mobiel bellen de kans op tumoren sterk vergroot. Ook laten diverse onderzoeken zien dat de straling van mobieltjes (‘gepulste’* elektromagnetische straling) invloed heeft op de hersens, het bloed, het zenuwstelsel, de cellen en de vruchtbaarheid. Overal ter wereld laten artsen en wetenschappers nu bezorgde geluiden horen en inmiddels heeft het Europese Hof een officiële resolutie aangenomen waarin alle landen worden aangespoord om de stralingsbelasting te verminderen en om meer aan voorlichting te gaan doen. In sommige landen worden van overheidswege waarschuwingen en adviezen gegeven en in Frankrijk is het mobiel bellen onlangs op alle scholen verboden!

* Gepulste straling is straling waarbij kleine pakketjes informatie om de zoveel seconden worden uitgezonden, bijvoorbeeld door mobiele telefoons, GSM-zendmasten, Dect-huistelefoons en draadloze computernetwerken.

Kinderen beginnen op steeds jongere leeftijd mobiel te bellen, en ze worden in hun leven dus over een langere periode blootgesteld aan elektromagnetische straling van onder andere mobieltjes. Omdat kinderen kwetsbaarder zijn dan volwassenen – hun hersens zijn nog in ontwikkeling, hun schedel is dunner en hun zenuwstelsel gevoeliger – is het zinvol om uit voorzorg de risico’s zo klein mogelijk te houden en een aantal regels te hanteren:


1. Jonge kinderen onder de twaalf geen mobieltje. 

2. Zo kort mogelijk bellen.

3. Sms’en in plaats van bellen. De telefoon wordt daarbij niet tegen het hoofd gehouden – hoe dichter bij het lichaam, hoe sterker de invloed van de straling. Doe daarom de mobiel ook liever in een tas dan in de broekzak of borstzak.

4. Bij een zwak signaal naar een plek lopen met een beter signaal, bijvoorbeeld buiten, of even wachten. Wanneer er geen mast in de buurt is, moet er sterker gestraald worden om een mast te bereiken.

5. Zo veel mogelijk de speaker gebruiken (handsfree- of luidspreekstand).

6. De mobiel uit zetten wanneer je hem niet nodig hebt.

7. Een mobiel die aan staat nooit in de slaapkamer leggen wanneer je gaat slapen. De straling van een mobiele telefoon kan de slaap verstoren en is slecht voor de hersens (verstoort de hersengolven). Hetzelfde geldt overigens voor een draadloze huistelefoon (DECT-telefoon) en de modem van een draadloos netwerk.

8. Zo min mogelijk bellen in afgesloten ruimten zoals trein, tram, auto en bus. Het signaal kan daar moeilijker weg. Het kost meer moeite om de verbinding in stand te houden en de straling is dus sterker.

9. Als je een headset gebruikt, neem dan het liefs een Air Tube headset. Bij dit soort headsets wordt het geluid via een luchtkanaal naar het oor geleid, en niet via de metalen kern van het snoertje, zo ongeveer als bij een stethoscoop van de dokter. Dit vermindert de hoeveelheid straling die in het oor komt. Ze zijn verkrijgbaar via het internet. 


TIP: Kijk bij de aanschaf van een mobieltje voor een kind naar de SAR-waarde. Dat is een norm voor opwarming van menselijk weefsel door het gebruik van mobiele telefoons. Hoe lager deze waarde, hoe beter het is (onder de 0,6 Watt per kg). Officieel moet deze waarde in de handleiding vermeld worden. Mocht u hem niet kunnen vinden, dan zijn er websites waarop ze te vinden zijn. Een zo’n website is www.portablegear.nl  . Klik op tips & advies voor de SAR-waarde van de populairste mobieltjes, en voor de mobieltjes met de hoogste en de laagste SAR-waarden. 


Samengevat luidt het devies: beperk het gebruik van de mobiele telefoon zo veel mogelijk, houd hem niet bij je hoofd als het niet hoeft, en zet hem uit wanneer je hem niet gebruikt. Dit devies is uiteraard ook van toepassing op volwassenen!

Klik hier om een filmpje van 7 minuten te zien waarin Dr. Magda Havas van de Trent universiteit in Canada de gevaren uiteenzet van het gebruik van een mobiele telefoon door kinderen.


Hier volgen een paar sites voor informatie en advies:

www.stralingsrisicos.nl   (site van het Nationaal Platform Stralingsrisico’s: geeft informatie over gezondheidsrisico’s van elektromagnetische velden)
www.stopumts.nl  (site met veel informatie over straling)
www.stichtingEHS.nl  (site van de Stichting Elektrohypersensitiviteit: geeft informatie over hoge gevoeligheid voor straling en klachten die daarmee samenhangen, zoals misselijkheid,                 duizeligheid, hoofdpijn, enz.)
www.Vitalitools.nl  (site met webwinkel)