www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:

Vragen en antwoorden i.v.m. het drinken van rauwe ongekookte melk.

Vraag: Het drinken van rauwe melk; is dat niet ongezond i.v.m. bacteriën die er bij verhitting juist uit moeten. We drinken toch niet voor niets met z'n allen melk die gepasteuriseerd is?
Antwoord: Dat is wat veel mensen denken. N.m.l. dat melk uit de koe vol gevaarlijke bacteriën zit. 
Normaal gesproken zit de melk niet vol met gevaarlijke bacteriën . Wanneer er toch gevaarlijke bacteriën in de melk zitten, waar komen die dan vandaan? Er zijn diverse bronnen:
  1. Wanneer de koe ziek is dan kunnen er verkeerde bacteriën in de melk komen. In het lichaam van een zieke koe zullen stoffen aangemaakt worden waardoor de ziekte bestreden wordt. Die bestrijdingsstoffen zitten ook in de melk. Vandaar dat het gunstig is om steeds melk van dezelfde koe te drinken. Maar dat zal niet altijd mogelijk zijn.
    Zie ook op pagina http://www.ncahf.org/articles/o-r/rawmilk.html het volgende stukje:

    The Family Cow

    People who remember 'the good old days' when many Americans had a family cow, often ask why they did not get sick from drinking raw milk. The answer seems to lie in the fact that people exposed to the same cow, or cows, on a regular basis develop a conferred (verleend,geschonken) immunity to the microflora of their specific animals. It is when raw milk is marketed to the general public who has not been regularly exposed to a specific animal, or small number of animals, that infections occur. Further, the people primarily at risk for serious infections or death are those with undeveloped immune systems, such as babies, or adults with disorders that have compromised their immune systems. Healthy young people and adults who are infected are likely to believe that they have had a bout of 'stomach flu.'  

     

  2. Wanneer er niet hygiënisch genoeg gemolken wordt dan kunnen er ook verkeerde bacteriën bij komen. Hetzelfde geldt wanneer tijdens het transport en de verwerking niet hygiënisch gewerkt wordt.

Wanneer u de melk kookt (of wanneer u gepasteuriseerde melk gebruikt)  dan heeft u niet het risico van verkeerde bacteriën . Maar ......... u mist dan ook alle gunstige stoffen die in de melk zitten en die door de pasteurisatie verloren gaan.

En wat moet u nu kiezen? U weet het nog niet? Leest u dan eerst nog eens pagina http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/rawmilk.html 
Op die pagina kunt u over rechtszaken lezen die er op dit punt in Californië in de afgelopen jaren geweest zijn. Sommige mensen zijn sterk voor het drinken van rauwe melk. Anderen zijn er juist weer sterk tegen.

Nog een waarschuwing. Met rauwe melk moet je extra voorzichtig zijn wanneer je medicijnen slikt die het immuunsysteem in je lichaam onderdrukken. Daardoor heeft je lichaam minder weerstand tegen bacteriën . Mocht er dan een keer iets mis zijn met de rauwe melk dan kan je lichaam daar een (te) groot probleem mee hebben. 
In het ergste geval zou dat dan dus je dood kunnen betekenen.
 

 

De beste manier om je zo goed mogelijk tegen bacteriën en virussen te beschermen is door te zorgen dat je een zo hoog mogelijk vitamine D niveau hebt. 

Hoe hoger hoe beter. Om je vitamine D niveau hoger te krijgen kun je b.v. vitamine D3 pillen slikken. Maar ik denk dat de allerbeste manier om een zo hoog mogelijk vitamine D niveau te kriojgen is door vaak genoeg in de zon te zijn. Maar omdat dat hier in Nederland 's winters niet mogelijk is is er een geweldig mooi alternatief:  de UVB lamp.

Zie voor meer info:  http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp 

Zie ook pagina http://www.news4all.org/EHEC-bacterie  Op die pagina staat informatie over de werking van vitamine D tegen bacteriën en virussen.

 

Vraag: Hoe lang kun je rauwe melk in de koelkast bewaren?
Antwoord: Men zegt een dag of 4 a 5. Maar mijn ervaring leert dat het meestal nog wel tot 6 a 7 dagen goed blijft.
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op ma 1 april 2013 door Wim Vogelaar.
 http://www.zbaptisten.nl/mijn-favoriete-muziek